Je huis zelf verkopen: het kan ook anders

Het verkopen van je huis wordt als een stressvolle onderneming aanzien. Om die reden schakelen veel mensen een makelaar in om hen door het proces te leiden. Maar wat als ik je vertel dat je dat “te koop”-bord aan je huis of appartement ook zonder zorgen zelf kunt hangen? Zelf je huis verkopen heeft eigenlijk enkel voordelen. In deze blog deel ik vier voordelen die voor de BAKERMAT.-verkopers de doorslag gaven om aan hun ‘Do It Yourself’-verhaal te beginnen.

Mama met kind die verkocht-sticker plakt op vastgoedbord
Verkocht sticker aan gevel van huis

1. “Kosten besparen”

Met stip op nummer 1 de reden om je huis zelf te verkopen? De kostenbesparing! Als je weet dat je aan een makelaar tussen de 3 à 5% commissie betaalt op de verkoopprijs van je woning, dan is de berekening snel gemaakt. Door het zelf te doen, bespaar je duizenden euro’s die je kan investeren in je nieuwe woning of andere prioriteiten. (Tip: Via deze prijssimulatie weet je meteen waar je aan toe bent.)

2. “Ik ben de baas”

Wanneer je zelf je huis verkoopt, behoud je volledige controle over het verkoopproces. Je bepaalt de prijs, de timing en de manier waarop je potentiële kopers verwelkomt. (De marketingstrategie om de juiste kopers aan te spreken is dan weer onze expertise.)

Wanneer je zelf verkoopt, kan je flexibel inspelen op de marktomstandigheden zonder te hoeven wachten op de communicatie van buitenaf.

PS. Laat je niet afschrikken door de papiermolen. Die wordt voor het grootste deel door de notaris aangepakt.

3. “Ik ken mijn huis het best”

Niemand kent je huis beter dan jijzelf. Je kunt alle unieke kenmerken en verbeteringen van je woning met passie en enthousiasme presenteren aan potentiële kopers. Dit persoonlijke inzicht kan helpen om je woning aantrekkelijker te maken en potentiële kopers te overtuigen. Authenticiteit schept vertrouwen.

4. “Kort op de bal spelen”

Een voordeel waar je niet meteen aan denkt, maar wel een die het verschil kan maken. Door rechtstreeks en direct te communiceren met de geïnteresseerde koper(s) kan het verkoopproces aanzienlijk sneller verlopen. Je kan kort op de bal spelen en meteen vragen beantwoorden, bezichtigingen regelen en onderhandelingen voeren.

Man hangt verkocht sticker aan vastgoedbord
Nog veel te vaak kom ik mensen tegen die nog nooit van BAKERMAT. hoorden en dus geen idee hebben dat het anders kan én hoeveel ze kunnen besparen.
Ben/ken jij iemand die binnenkort zelf wil verkopen? Ik luister graag naar jouw verhaal. Vol energie om samen succesvol te verkopen!